Bedömningssport

Idag var vi till Ågesta och tävlade. Riktigt aprilväder, ca 2 grader varm (kallt?) och började snöa under eftermiddagen, väldigt omysigt.

Lego kändes mjuk och fin men han var lite spänd och introvert redan på framridningen även han kändes helt ok där. Jag red fram inne eftersom det snöade på tvären ute och då hade vi bara ett 40-ridhus att vara i. Det blir trångt för en stor häst som behöver lite plats att galoppera på framåt. Han kändes ändå fin när jag gick till tävlingsbanan, hade velat haft lite mera tryck i honom men han svarade bra fram och tillbaka.

Inne på banan blev han spänd idag och stundtals tappade han bjudning. Det märks framförallt när jag ska samla honom, då blir han vinglig, kommer upp i formen och blir studsig bak i galoppen. Det var lite av och på i programmet, vissa saker gjorde vi bra sen fick vi några riktiga plumpar som tex galopp i andra travökningen (aldrig hänt förut), skruv i ena piruetten (också väldigt sällsynt) och när jag skulle vända halvvolten till höger sluta så bytte han galopp när jag la till innerskänkeln (!). Lite vingel här och där i övrigt men vi satte alla byten inklusive serien, så duktig av honom eftersom han ändå inte var helt med mig. Ett bytte han före mig men det blev bra ändå så det gjorde inte så mycket. När jag kom ut var Lego märkbart trött, han ville bara hänga med huvudet ner i marken så jag tror han var ännu mer spänd än vad som märktes, då brukar han bli väldigt trött i huvudet.

Jag var inte nöjd när jag kom ut eftersom känslan var sådär men tänkte ändå att poängen skulle bli hyfsade i och med att missarna inte var på någon bedömningspunkt med koefficient så skulle det inte kosta så mycket och resten var ändå OK. Men tji fick jag, vi tog knappt över 60 %. Jag är väldigt förvånad, vi har aldrig fått så dåliga poäng. Dessutom kom vi näst sist i klassen. Hade en enda sjua och sen flera 6or och och 6,5or utan kommentar. Det var längesen jag råkade ut för en bedömning jag inte alls håller med om. Jag fick avdrag för missarna med rätta, men resten förstår jag inte och att ritten inte ens skulle vara över kval-gränsen när vi klarade svårigheterna för klassen känns märkligt. Speciellt när vi brukar få 7or, 7.5or och 8or. Jag tycker han ser jättefin ut emellanåt och framförallt väldigt bra i formen hela tiden.

Ni kan ju se själva och bilda er egen uppfattning!

Nåja, vi får ta detta på erfarenhetskontot och ladda om inför tisdagens start i Enköping.

Annonser

4 thoughts on “Bedömningssport

  1. Va mätkligt att hon inte skrivit mer.. Stod de inte nått om va hon hade velat sett mer av?
    Ni får ladda om och lägga den tävlingen bakom er! Och visa vart skåpet ska stå i Enköping istället! Håller tummarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s