Det börjar likna nåt!

I helgen har Martin varit här. Tyvärr strular min rygg fortfarande så jag beslutade att Martin fick rida båda dagarna. Hade tänkte rida själv dag 2 och egentligen hade jag inte så ont igår men eftersom det blir belastning så fort jsg rider skulle jag säkert fått ont efteråt så jag var smart den här gången. Jag satt upp en liten stund på slutet igår mest för att känna in känslan.

Martin rider Lego riktigt bra, det var nog nästan ett år sen han satt på honom. Men han känner ju honom ganska bra och Lego är nöjd med honom i sadeln och även om han tycker det är jobbigt så kämpar han på. De jobbade på att korta ihop Legos kropp i både trav och galopp och jobbade med piruettgaloppen båda dagarna. Det såg bra ut och vissa språng blir riktigt fina där han sätter sig bra och får fin höjd i fram. Martin tyckte att jag ska vara lite försiktigt med att sitta och öva vändningen nu för han har ju fattat den grejen och har börjat förekomma mig. Bättre att jobba på större volt och mer av en arbetspiruett och sen vända nåt språng emellanåt och växla mellan större och mindre volt. Det är kul för detta jobb har han överhuvudtaget inte orkar göra förut men nu kan man ligga kvar en stund kvar båda varven och växla samlingen. Jag får vara alert själv och hela tiden försöka förekomma honom och parera när han antingen börjar välta inåt eller räta ur sig. Om jag är snabb själv kan jag bara krama på inner eller ytter tygel för att göra det. Kändes jättefin på slutet igår och jag fick jättefina språng åt vänster som är hans svagare håll eftersom höger bak tar mycket vikt och han är fortfarande lite svagare där efter låsningen han hade.
På onsdag kommer min equiterapeut/kiropraktor igen och kollar honom. Jag tycker han ser väldigt jämn ut i bak nu och han känns också bra men jag vill kolla honom regelbundet nu och det var ungefär två månader sen nu. Om det ser bra ut nu blir nog nästa gång framåt augusti inför höstsäsongen. Själv får jag jobba med sjukgymnastik och coreövningar för att få ordning på ryggen. Ska också kolla upp sadeln för jag misstänker att jag inte hamnar helt optimalt i den vilket gör att jag har belastat fel. 

Jag är anmäld till Vallentuna nästa helg 28/5 men dels var det jättefå starter så det känns trist och dels vet jag inte hur ryggen kommer att kännas. Kan avanmäla innan fredag så får känna efter i veckan. Annars blir det Strömsholm helgen efter och då troligtvis MsvB:5 igen. Är anmäld till MsvA:1 också men jag tror jag väntar med debut, både piruetterna och serien med fem byten känns lite för osäkert ännu. 

Lego tidigare i veckan, fin i kroppen nu!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s