Msvb:5 Strömsholm 3/6

Igår åkte vi till Strömsholm och nationaldagstävlingarna för att starta en Msvb:5 på stallplan. 

I veckan har jag provat ut en ny sadel till Lego men den fanns inte hemma i rätt färg så den kommer inte förrän om 6-8 veckor. Hans nuvarande equipe är lite för smal, han har ju breddat sig ganska mycket senare året. Det var ingen katastrof men han hade lite tryck av sadeln vid sidan om ryggraden, dock ej öm men liten svullnad. Hur som helst kändes han mycket mera rörlig och hade mer energi i den nya sadeln så kändes stor skillnad! Det blev en Equiline denna gång. 

Igår var Lego väldigt laddad när jag skulle sitta upp. När jag precis landat i sadeln så backar han och knockar mig, gick dock bra eftersom han träffade sidan av hjälmen. Sen så var han inte direkt styrbar utan kastade sig runt och studsade. Så Helena fick koppla på honom så vi kunde komma säkert till framridningen. Hör inte till vanligheterna att han beter sig så men det händer att han är extra laddad på tävling. 
Det var väldigt varmt och kvavt i framridningsridhuset till skillnad från ute där det var lite ruggigt och regnet hängde i luften. Han kändes helt ok från början, mjuk och fin i kroppen. Men efter ett tag då blev han matt och han var inte riktigt framme. Svårt också i litet 40-ridhus att kunna rida på framåt ordentligt. Inne på banan höll det i sig och han var genomgående matt. Missade i flera byten inkl serien där han bytte före mig på första och orent. Travökningarna var matta och lite vingel i ena öppnan. Kunde inte heller sätta honom på bakbenen såsom jag hade behövt och han blev lite lång. Vi red ihop 63,69% vilket var helt ok med missarna och känslan. Tråkigt att högerbytena strular igen som har funkat bra ett tag men det är bara att backa tillbaka och träna på. 
Tycker iallafall att han ser fin ut på filmen och det finns verkligen kvalitéer där! Domaren hade också slutkommentaren ”Väldigt fin häst med fina kvalitéer emellanåt”. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s