Höstsäsongen igång

Igår var vi till Vallentuna och red Msvb:5. Man kan ju tro att jag bör kunna programmet i sömnen vid det här laget men jag glömmer hela tiden den jäkla överstrykningen efter serien och så även igår. Inför nästa start måste jag rida igenom galoppprogrammet hemma fler gånger. 

Lego kändes iallafall fin igår, alert och framme för hjälperna men samtidigt avspänd. Jag försöker tänka mycket på min egen ridning nu. Har haft lite problem när jag sjäv blir klämmig med benen och grejar för mycket med handen, så börjar han direkt att stå emot, det gillar han inte..! Vilket är bra för jag ska ju inte rida så. Så igår påminde jag mig själv flera gånger under ritten att släppa ner benen och vara mjuk och stadig i handen. 

Traven flöt på men lite svajigt i skolorna blev det, vi kan så mycket bättre! Men jag behöver samla honom mer för han gick iväg lite och då blir det lite för yvigt. Skritten var ok, något överilad även där men han skrittade genom kroppen. Men i ett lite lugnare tempo hade han tagit längre steg. Ena skrittpiruetten fastnade han ett steg, jag blev lite distraherad för de blåste på banan bredvid och det tog nån sekund innan jag insåg att det inte var på min bana. 

Och så galoppen då. Hemma har bytena funkar bra på sistone men det blir ju alltid svårare på tävling. Första var bra och rakt. I serien kom jag in i ett för högt tempo och för stor galopp och vi fick orent på första pga det. De två andra satt fint. Tredje singelbytet satt också fint! Det fjärde vet jag inte riktigt vad som hände. Kanske fastnade jag lite i handen, det blev iaf missförstånd och det tog nåt språng innan vi var i rätt galopp. Sista bytet efter ökningen blev orent, samma här att jag hade för högt tempo och för stor galopp. Kul var att i vårt svåra byte klarade vi tre av fyra.

Vi slutade på 65,5% och hade tre 8or i protokollet. Jag är nöjd, känslan var bra och han var med mig hela tiden. Sen måste jag våga sätta honom i mer samling inne på banan, kan inte rida på fart längre. Men det är hårfin gräns mellan samling och spänst eller spänning och minskad bjudning. Så svårt att hitta lagom! Speciellt genom ett helt program. 

Vi är anmälda till MsvA:1 den 17/9, och om inget oförutsett händer så rider vi den. Han är inte helt klar i piruetter och serien kan gå hur som. Men samtidigt går han på bra procent i MsvB:5 med missar på koefficientbetyg och MsvA:1 är nästan lättare linjer för honom. Så vi kör! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s