Novemberdressyr i Enköping

Igår var vi i Enköping för att rida en MsvB:5, startade allra sist med starttid 19.18 så det blev en fredagkväll på tävling.

Lego var precis som i Storvik lite spänd på framridningen och lite mötesskygg för andra hästar. Han har varit det hemma också när vi rider med Julle, för Julle tycker Lego är lite läskig och kastar sig ibland när vi möts. Så nu har Lego börjat tycka Julle är otäck och så är vi igång… Han sköter sig ganska bra men man får hålla avstånd och vara beredd på att han hoppar åt sidan.

Tyckte inte riktigt jag fick honom framför mig på framridningen, han var lite introvert och det höll i sig inne på banan. Det går att rida men jag får inte riktigt flytet och trycket i bakbenen som jag behöver för att ha honom i tillräcklig samling. Traven var helt ok, lite rak i höger sluta och vänster öppna men det jobbar vi med hemma också så inga nyheter. Skritten gick bra, fick honom att länga ut halsen och sänka sig och då skrittar han ju sådär bra som han kan och där fick vi vår 8a som vi ska ha. Ena skrittpiruetten fastnade vi ett steg, det var lite synd för han håller takten bra nu och tar lika långa steg runt. Sen har vi fortfarande svårt att centrera dem tillräckligt mycket för han har fortfarande svårt att skritta riktigt samlat med bibehållen energi, men det har blivit bättre. I galoppen började det kännas kämpigt, han blev mer introvert och stod emot i den samlade galoppen, det går bra att rida ökningarna för då går han fram men när jag ska hålla honom i kort och samlad galopp så tappade han energi. Det slog direkt igenom på bytena, som visserligen var helt OK ändå med tanke på att han inte var riktigt framme. Första bytet så tog han i för mycket och då kommer han högt under magen med bak och nästan slår sig själv i magen. Andra bytet var dock bra vilket är vårt ”svåra”. I serien bytte han bra i första och tredje men kom ett halvt efter bak i mittenbytet. Bytet därpå så blev han tydligen jämfota bak och bytet efter slutan så tog han inte hjälpen så bytet kom först på kortsidan. Så det blev 5 på alla dessa byten där vi missade och med koefficient 2 så kostar det alldeles för mycket poäng. Vi fick ändå ihop 64,3 trots alla dessa missar och var några få poäng ifrån placering så vi håller ju hög lägstanivå.

Nästa helg kommer Martin så då får vi påbörja vinterträningen. Det kommer ju bli mycket fokus på styrka och få honom stark i samlingen, det är ju där det brister. Samt jobba lite mer med smidigheten och lösgjordheten, så att vi kan få ännu högre poäng på skolorna, där kan man plocka mycket poäng. Lego får nu några lugna dagar. Kommer nog behöva klippa honom snart igen, han har blivit lurvig igen framförallt på halsen och han blev väldigt svettig igår, trots att det bara var tre veckor sen jag klippte…

Annonser

2 thoughts on “Novemberdressyr i Enköping

  1. Ser superfint ut! Synd med missarna, men måste ju vara superskönt med så fina procent trots det. Lovar ju supergott inför framtiden. 🙂 Kan bara håller med angående klippningen förresten, klippte min för 4 veckor sedan och nu igen – fick trots det ihop en hel icakasse trots att hon inte är helklippt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s