Legolas

f. 2009 e. Don Primero-Rosseau

Legolas_Falsterbo1Legolas köpte jag i maj 2012 direkt från hans uppfödare Ewa McCarthy-Berg. Han var då i enbart riden i cirka 6 veckor totalt. Han är världens raraste häst med ett stort hjärta, utstrålning och tre bra gångarter!

Legolas fick diplom som både tre- och fyraåring som gångartstalang med bla 9a på typ. Som femåring tog han flertalet topp-placeringar i LA och deltog i femårschampionatet på Flyinge där han gjorde en jättefin insats i tuff konkurrens med Sveriges bästa femåriga hästar.

Som sexåring deltog Legolas i Scandinavian Open i Falsterbo där han tog den stora arenan bra trots mycket blåst och publik. Han tog även flera placeringar i MsvC och MsvB. Legolas var under hösten 2015 under två månader på utbildning hos M-L Dressage och deltog i sexårschampionatet på Flyinge med Martin Umaerus i sadeln. De tog sig hela vägen till final på de fina procenten 78% med en toppnotering med 8,5 på skritten.

Som sjuåring var Legolas placerade i samtliga starter i MsvB varav fem vinster med bästa resultat på 74 %. För sina framgångar under året blev han nominerad till ”framgångsrik länsfödd dressyrhäst” på Örebros hästsportgala!

Under 2017 är målet att att debutera MsvA/StGeorge.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s